Wil je wel eens iets anders dan havermout als ontbijt?
Probeer dan deze homemade granola en maak van je ontbijt een gezond feestje.
Niet alleen zit hier alles in wat je nodig hebt, ook is het super lekker en bevat het geen geraffineerde suikers. Klinkt goed toch?
Probeer het recept snel! Laat je me weten wat je er van vond?
Recept Granola
20gr = 85 kcal
1.Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden;
2.Meng de volgende ingrediënten in een kom:
– 200 gram pure havervlokken (body&fit of natuurwinkel)
– 30 gram amandelen (of een ander soort noot)
– 30 gram cashews (of een ander soort noot)
– 2 eetlepels lijnzaad (body&fit of natuurwinkel)
– 2 eetlepels kokosrasp (kun je weglaten, niet overheersend)
– 30 gram pompoenpitjes/zonnebloempitten (gemengd jumbo)
– 25 gram honing
– Snufje zout
– 2 theelepels kaneel
3.Spreid alles uit op een stuk bakpapier;
4.Doe een paar kleine klodders (2 kleine theelepeltjes) stevige kokosolie (body&fit of natuurwinkel) op het mengsel (olijfolie mag ook);
5.Bak het voor 35 minuten in de oven boven in de oven;
6.Even laten afkoelen en bewaren in een afgesloten potje.
Enjoy!
**Je kunt de granola 2 weken droog bewaren. Meng 20 of 40 gram granola door je kwark, Griekse yoghurt of een beetje op de havermout met fruit!
Geef een reactie