Een heerlijk chocolade kokos ontbijtje met alle essentiële aminozuren. Wat wil je nog meer? Je kunt het warm en koud eten en het is super lekker (al zeg ik het zelf, hihi)!
Ik zou zeggen wacht niet langer en probeer dit heerlijk gerecht! Maak het tijdens het maken van je avondeten (preppen is heel belangrijk) en geniet er de volgende dag van als ontbijt. Zo bespaar je tijd in de ochtend en kun je er naar uitkijken!
Recept Bounty Quinoa
246 Kcal per portie
Benodigdheden voor 2 porties:
– 500 ml alpro coconut sojamelk
– 50 gram (witte) quinoa
– 10 gram lijnzaad
– 30 gram honing
– 10 gram 100% cacao-poeder
– 10 gram geraspte kokos
– Snufje kaneel
– Cacaonibs en gerapte kokos naar smaak als decoratie (niet meegeteld met kcal)
1. Kook de quinoa 12 minuten (of volgens bereidingswijze) in de coconut sojamelk met kaneel naar smaak;
2. Roer goed door tijdens het koken (op middelmatig vuur);
3. Giet het mengsel na het koken af in een vergiet (je houdt ongeveer 150 ml vocht over) en doe het quinoa-mengsel terug in de pan (zet de kookplaat/het fornuis uit);
4. Voeg nu de rest van de benodigdheden bij het mengsel en meng goed door op de nog warme plaat tot een glad mengsel;
5. Verdeel het mengsel in 2 porties (in bakjes of weckpotjes), laat afkoelen (indien je het niet gelijk gaat opeten) en/of decoreer met wat cacaonibs en gerapte kokos (wanneer je het gelijk gaat opeten).
Enjoy
*Je kunt de bounty quinoa zowel warm als koud eten.
** Combineer het met een beetje fruit en kwark.
*** Je kunt de quinoa 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast in een gesloten weckpotje.
Geef een reactie